Workshop Deltaport

Jasper de Haan heeft samen met Theo Hauben een week lang een groep van internationale studenten van de Academie van Bouwkunst in Amsterdam begeleid tijdens de winter-workshop onder leiding van Jeanne van Heeswijk met als doel het Deltaport gebied, rondom Zwijndrecht en Heerjansdam, aantrekkelijker te maken voor fiets toerisme.

Het regende, de sneeuw was nog aan het wegdooien, het waaide, het was koud. Kortom echt weer om eens even lekker door de polder te gaan fietsen. Vooral de studenten uit zuid Europese gedeelten hadden het zwaar. Maar na eerst zo'n 100 mentalmaps getekend door inwoners van het eiland te hebben verzameld en geanalyseerd kon het echte werk beginnen.
Het werd al snel duidelijk waar het naar toe ging.
 

Na een aantal proef opstellingen te hebben gemaakt met een mobiel "café" op een aantal bruggen, hebben de studenten een fietsbar gemaakt die je op tactische plaatsen langs fietsroutes kan opstellen.
Op die manier zou het fietsen in het gebied aan aantrekkelijkheid kunnen winnen.
Met dank aan: Sarah Badovinac, Annelies Bloemendaal, Lissy Bonavera, Carole Boniface, Nika Jazaei, Lisa Jeffrey, Cees van der Mark, Andrew Page, Samantha Paul, Laura van de Pol, Tanrıseven Selim, Gerben Strikwerda, Auke Wissing, Michiel van Zeijl
17 januari 2011